Kokkeveld Ronde Nijkerk

Afgelopen zaterdag, 8 juni, ging het Kokkeveld Festival van start en we hebben de eerste indrukken voor jullie. De combinatie van de wielerronde ‘De Ronde van Nijkerk’ en een gezellig festival vol foodtrucks en muziek bleek een groot succes dat zeker voor herhaling vatbaar is. Terwijl we op de achtergrond bezig zijn met het verwerken van al het fotomateriaal, kunnen jullie hier alvast genieten van de eerste beelden in onze fotogallerij.

Kokkeveld festival

Het Kokkeveld Festival  is niet compleet zonder…..de FOODTRUCKS natuurlijk! In deze korte video stellen we ze allemaal aan je voor. Kom op zaterdag 8 juni naar het festival en geniet mee!

 

Klik hier om de lineup van foodtrucks te bekijken!

Het festivalterrein is er voor jong en oud. Sowieso is de ijsco kar van Coava een echte bron van plezier.  Daarnaast hebben we ook een aantal leuke activiteiten voor de kinderen georganiseerd. Zo vind je op het terrein twee springkussens, en kunnen kinderen worden geschminkt. En de locatie kent ook een kinderboerderij!

Voor elk wat wils dus!

Marieke van Soest zal zaterdag om 12 uur het startschot geven tijdens het Kokkeveld Festival wielerronde. Van Soest heeft onlangs de tijdrit en wegwedstrijd gewonnen tijdens de UCI World Cup in Oostende. De tricycliste was in de Belgische kustplaats een klasse apart in de T1-handicapklasse.

Van Soest liet in België opnieuw zien de allerbeste te zijn in haar handicapklasse. Zowel in de tijdrit over krap 20 kilometer als in de bijna tien kilometer langere wegwedstrijd nam ze een ruime voorsprong op het complete deelnemersveld. De 37-jarige Gelderse finishte respectievelijk 2,5 en ruim 4 minuten voor de Tsjechische Pavlina Vejvodová, die twee keer zilver pakte. Ook tijdens in UCI World Cup in Maniago, Italie was Van Soest goed voor twee overwinningen.

Parijs 2024
De UCI World Cup in Maniago was de laatste internationale wedstrijd die meetelt voor de
paralympische kwalificatieranglijst. Op basis van de stand op die ranglijst wordt het team voor de
Paralympische Spelen in Parijs samengesteld.

 


UITLEG HANDICAPKLASSEN
In de parasport wordt elke sporter geclassificeerd voor hij of zij mee mag doen aan (inter)nationale
wedstrijden. Doel hiervan is dat wedstrijden niet beslist worden op basis van handicap, maar op
basis van trainingsarbeid, talent, etc. 
Bij het wielrennen zijn er vier verschillende disciplines:
B = Tandems (B van blind)
C1-5 = Tweewielers (C van cycle)
H1-5 = Handbikers (H van handbike)
T1-2 = Driewielers (T van tricycle)
Van Soest komt uit in de T1 klasse
 
Het cijfer bij elke verschillende discipline geeft de zwaarte van de beperking aan. Hoe lager het
cijfer, hoe zwaarder de handicap de sporter beperkt in de beoefening van zijn of haar sport.

 

Op 8 juni treden er drie groepen muzikanten op bij het Kokkeveld Festival. In eerdere korte interviews spraken we al met de band Lukes & The Brains en DJ Morr-is. Maar de dag wordt afgetrapt door het jonge talent in de band Shoelace. Het belooft een mooi feest te worden, dus zorg dat je er bij bent!

Klik op deze link om het interview te bekijken op youtube

 

 

bakaccino

Yo, luister op, peeps! Bakaccino is die spot waar je wezen mo’t voor de beste koffie-ervaring ooit! Of je nu een straight-up espresso of een schuimige cappuccino met een snackie ernaast wilt, bij Bakaccino zijn ze altijd on fire! En raad eens? Op het Kokkeveld Festival zijn ze helemaal ready om iedereen te laten proeven van die heerlijke koffie vibes! Be there or be square! ☕🎉

PizzaPrego

Yo, check het uit, man! Pizza Prego is die foodtruck die iedereen aan het praten krijgt op het Kokkeveld Festival! Ze zijn de echte deal als het gaat om die gezellige sfeer en topkwaliteit Italiaanse pizza’s. Iedereen die een stukje van die lekkere hapjes heeft geproefd, kan niet wachten tot ze weer opduiken op het volgende festival. Maar we beginnen op 8 juni! 🍕

Parcours-verkenning-Ronde-Nijkerk

De jaarlijkse wielerrace, de Ronde van Nijkerk, zal vanaf 2024 een nieuwe route volgen. Met een afstand van 3,7 kilometer belooft deze gewijzigde route een uitdagend parcours te bieden voor de deelnemende renners.

De nieuwe route, die vandaag werd aangekondigd door de organisatoren van het evenement, brengt een frisse wind in de traditionele opzet van de Ronde van Nijkerk. De renners vinden hun weg door schilderachtige en pittoreske landschappen, terwijl ze hun vaardigheden en uithoudingsvermogen op de proef stellen. Zie video: https://www.youtube.com/watch?v=7OQaSa9-U8U

De organisatoren benadrukken dat de nieuwe route zorgvuldig is ontworpen om de competitie te intensiveren en de spanning te vergroten. Met de introductie van de nieuwe route willen we een dynamischer en boeiender evenement creëren voor zowel renners als supporters. We geloven dat deze veranderingen de race naar een hoger niveau tillen en de reputatie van de Ronde van Nijkerk als een van de meest uitdagende wielerevenementen in de regio versterken.

De aankondiging van de nieuwe route heeft al opwinding en anticipatie opgewekt onder wielersportfans in de regio. Met de eerste editie van de vernieuwde Ronde van Nijkerk gepland voor later dit jaar, kijken renners en toeschouwers reikhalzend uit naar wat de nieuwe route te bieden heeft.

De Ronde van Nijkerk staat bekend om zijn rol als belangrijk evenement binnen de Nederlandse wielersport. Met de invoering van de nieuwe route voor 2024, lijkt het erop dat de traditie van spanning, competitie en spektakel alleen maar sterker zal worden in de komende jaren.

Kokkeveld festival

De Ronde van Nijkerk en de Lions Club Nijkerk hebben zich verenigd in de stichting Wielersport Nijkerk. Dit nieuws is door Stad Nijkerk bekend gemaakt. Op 8 juni kunnen Nijkerkers en andere geïnteresseerden deelnemen aan een toertocht of een sportieve klasse vanaf Groot Hennekeler aan de Bloemendalseweg. En tegelijkertijd genieten van het festival met muziek en foodtrucks onder leiding van Lions Club Nijkerk.

Of, zoals de kop in de krant al zegt:” Op de fiets voor stichting Het Vergeten Kind: Kokkeveldfestival wordt een mix aan sportiviteit, muziek en lekker eten!”

 

 

 

8 juni komt steeds dichterbij. Dat betekent veel afstemmen en afspraken maken met een hele hoop professionals om het eerste Kokkeveld festival op 8 juni tot een groot succes te maken. En de muziek speelt een zeer belangrijke rol! Naast de band die de avond gaat spelen, wordt de muziek op de dag verzorgd door Nijkerks eigen DJ Morr-is.

Met negen jaar oud was hij reeds de jongste discjockey van Nijkerk, en is nu met een eigen entertainmentbureau ook één van de jongste ondernemers van Nijkerk. Hij heeft het bedrijf Morr-is Entertainment opgericht en daarmee wil hij heel Nijkerk en omgeving aan het feesten krijgen. De hoogste tijd voor een korte kennismaking voor diegenen die hem nog niet kennen!

 

Bekijk zijn interview via deze link op Youtube